Vitrină Vernis Martin

Home / Vitrină Vernis Martin

 

Vitrină Vernis Martin

Lemn pictat cu aplicații de bronz și blat de marmură brună.

123 cm. înălțime / 40 cm. latura blatului superior.

Vitrina-piedestal Vernis Martin, pictată cu putti muzicanți, instrumente muzicale și motive decorative florale. Fiecare față a corpului în trunchi de piramidă al piesei poartă câte o scenă unică, pictată în manieră Rococo. Muchiile vitrinei sunt subliniate de aplicații din bronz doré cu motive vegetale, mai dezvoltate la întâlnirea cu blatul (bordat, la rândul lui, cu o friză cu motive geometrice romboidale).

Deși a ajuns să se refere la un stil aparte de mobilier de influență franceză, „Vernis Martin” este la origine un termen referitor la tehnica de vernisare a suprafețelor pictate practicată de frații Martin (Guillaume, Etienne-Simon, Robert și Julien), inspirată de lacurile orientale, foarte în vogă în Franța secolelor XVIII-XIX. Atelierul fraților Martin a dominat piața franceză în special între 1730 și 1770. Stilul Rococo, la modă în Franța acelei perioade, continuă să caracterizeze și ulterior majoritatea obiectelor cărora le este aplicată această tehnică decorativă, ele fiind pictate cu scene și în manieră de inspirație Rococo.

Piesă indisponibilă.

Dacă doriți o piesă de mobilier similară, vă invităm să ne contactați. Vă putem oferi numeroase variante, din stiluri și de dimensiuni diferite.