Set de șase suporturi pentru pahare de ceai, stil Art Nouveau

Home / Set de șase suporturi pentru pahare de ceai, stil Art Nouveau

 

Set de șase suporturi pentru pahare de ceai, stil Art Nouveau

Manufactură WMF, alpaca argintată

7 cm. înălțime / 6,5 cm. diametru

Suporturi pentru pahare de ceai din metal argintat, realizate în stilul Art Nouveau, care a consacrat o bună parte a producției manufacturii WMF la granița secolelor XIX-XX. Compoziția decorativă a pieselor profită de faptul că funcția lor permite goluri în pereții acestora, profilul de femeie fiind pus în valoare de împletituri fluide și elegante de frunze de tip coup de foudre, motiv specific stilului Art Nouveau, care îl încadrează într-un medalion.

Suporturile pentru pahare de ceai au apărut odată cu pătrunderea culturii servirii ceaiului în Rusia, în secolul XVIII, ele oferind un dublu avantaj: posibilitatea de a servi ceaiul foarte fierbinte, și o stabilitate crescută a recipientului. Ele au devenit repede, ca toate celelalte instrumente asociate culturii ceaiului în toate părțile lumii, adevărate opere de artă decorativă, în pas cu stilurile favorite ale fiecărei epoci. Stilul Art Nouveau a dominat producția manufacturii germane WMF la finalul secolului XIX și în primele decenii ale secolului XX.

WMF (acronimul numelui fabricii Württembergische Metallwarenfabrik), fondată în 1880 la Geislingen an der Steige, în Germania, s-a consacrat repede după înființare ca manufactură de vârf în domeniul obiectelor argintate, de la cele de uz curent și până la reproduceri de opere de artă din metal. WMF este și în prezent una dintre cele mai cunoscute firme în domeniu, reușind să țină pasul cu cerințele tehnice și stilistice contemporane.