NUD DE FEMEIE ȘEZÂND, Louis Ernest Barrias

Home / NUD DE FEMEIE ȘEZÂND, Louis Ernest Barrias

 

NUD DE FEMEIE ȘEZÂND, Louis Ernest Barrias

Bronz doré, 48 cm. înălțime. Turnătoria Susse Frères Paris – marcaj pe verso. Semnat pe postament.

Louis Ernest Barrias (1841-1905, Paris) a fost un sculptor francez, originar dintr-o familie de artiști, câștigător al Prix de Rome în 1864 – an în care a început să colaboreze și la programul decorativ al Operei din Paris, pentru care a realizat numeroase opere. Lucrări ale lui pot fi văzute și în numeroase muzee franceze, printre care Musée d’Orsay, în piețe și instituții publice, și în cimitirul Père-Lachaise din Paris. Lucrarea de față reprezintă viziunea de inspirație romantică a artistului, cu elemente alegorice care completează poza elegantă, cu note ludice, a personajului feminin.

Turnătoria Susse Frères este cea mai veche turnătorie artistică din Franța activă în prezent. A debutat în 1758, iar în 1839 s-a orientat către turnătoria de artă, domeniu care i-a adus faima internațională. Activitatea neîntreruptă și colaborarea cu nume mari ale sculpturii secolelor XIX-XXI au adus Turnătoriei Susse Frères distincția de „Entreprise du patrimoine vivant” (EPV), acordată de guvernul francez antreprenorilor de calitate excepțională și veche tradiție.

Această piesă nu mai este disponibilă, însă dacă vă doriți una similară, vă rugăm să ne contactați. Avem un portofoliu mult mai amplu decât cel ilustrat pe site, și vă putem ajuta să vă îmbogățiți colecția sau să dăruiți opera de artă perfectă pentru orice gust și buget.