NATURĂ STATICĂ CU FLORI, CEAINIC ȘI CARTE, Vasile Grigore (1990)

Home / NATURĂ STATICĂ CU FLORI, CEAINIC ȘI CARTE, Vasile Grigore (1990)

 

NATURĂ STATICĂ CU FLORI, CEAINIC ȘI CARTE, Vasile Grigore (1990)

Ulei pe pânză lipită pe carton, 45/40 cm., semnat și datat dreapta jos, (19)90

Pictor de orientare expresionistă, grafician și profesor al Institutului de Arte Plastice din București, Vasile Grigore (1935-2012) a fost nu doar unul dintre cei mai apreciați artiști contemporani români, ci și un pasionat colecționar de artă modernă și contemporană. Muzeul-casă memorială din București îi ilustrează ambele laturi ale personalității artistice.

În pictură, Vasile Grigore se individualizează printr-o abordare puternic decorativă și o paletă cromatică dominată de culori calde foarte intense, în special din spectrul roșu-oranj-galben, cu o puternică componentă contrastantă adusă de accente negre sau verzi.

Natura statică, genul său artistic preferat, reunește aici motive recurente în creația lui: vaza cu flori, cartea, ceainicul. Roșul vermillion, aplicat în tușe păstoase, domină compoziția, care are însă în centru, datorită contrastului puternic pe acest fond decorativ, grupul format de flori, vază și carte.

Această piesă nu mai este disponibilă, însă dacă vă doriți una similară, vă rugăm să ne contactați. Avem un portofoliu mult mai amplu decât cel ilustrat pe site, și vă putem ajuta să vă îmbogățiți colecția sau să dăruiți opera de artă perfectă pentru orice gust și buget.