IARNA, Constantin Piliuță (1980)

Home / IARNA, Constantin Piliuță (1980)

 

IARNA, Constantin Piliuță (1980)

Ulei pe pânză, 62 / 62 cm., semnat și datat dreapta sus, (19)80

Constantin Piliuță (1929-2003), pictor și grafician apreciat ca unul dintre artiștii contemporani români cu un stil personal inconfundabil, s-a format la București, ca elev al lui Alexandru Ciucurencu. Atât în peisaj, cât și în natura statică cu flori (cele două genuri predilecte ale sale), îi este specifică o abordare decorativă a motivului, cu o preferință manifestă pentru tratamentul á plat și pentru paleta cromatică ton sur ton, lipsită de contraste puternice, alcătuită din nuanțe delicate, adesea deschise spre alb și împăstate fin, cu tușe discrete.

Nici un subiect plastic nu se potrivește acestui stil mai bine decât peisajul de iarnă. Aici, linia orizontului este abia vizibilă, la întâlnirea plajei de alb rece a cerului cu cea de alb cald a zăpezii. Spațiul se desfășoară în profunzime marcat de accente brune, tot mai discrete, primul plan fiind definit mai ferm de siluetele copacilor și detaliile de arhitectură, care se estompează treptat în depărtare.

Această piesă nu mai este disponibilă, însă dacă vă doriți una similară, vă rugăm să ne contactați. Avem un portofoliu mult mai amplu decât cel ilustrat pe site, și vă putem ajuta să vă îmbogățiți colecția sau să dăruiți opera de artă perfectă pentru orice gust și buget.