Coupe-papier Georg Adam Scheid, Austria

Home / Coupe-papier Georg Adam Scheid, Austria

 

Coupe-papier Georg Adam Scheid, Austria

Argint 900, email, fildeș. Poanson autor “G.A.S”, Georg Adam Scheid. Viena, primele două decenii ale sec. XX.

30,5 cm. lungime.

Coupe-papier în stil Art Deco, cu lama din fildeș și mânerul din argint 900, cu fața anterioară decorată cu o compoziție geometrică simplă, în email alb și verde, a cărui semitransparență lasă să se întrevadă textura în guilloche a suprafețelor de dedesubt. Motivele diferite ale acestor suprafețe-suport și palmetele de la capetele motivului romboidal sunt, alături de vârful rotunjit al lamei, componentele unei piese minimaliste de o calitate decorativă prețioasă.

Georg Adam Scheid (1838-1921) și-a început pregătirea de bijutier timpuriu, la vârsta de 15 ani, iar după terminarea uceniciei s-a stabilit în Viena, unde a deschis o manufactură de bijuterie împreună cu Michael Markowitsch, cu a cărui fiică s-a căsătorit. Și-a fondat propria manufactură de bijuterie și obiecte de artă decorativă din metale prețioase în 1882, combinația de argint cu email și niello, realizată excelent din punct de vedere tehnic și estetic, devenindu-i o marcă stilistică proprie. Timp de mai bine de 50 de ani, manufactura lui Scheid și-a vândut producția de elită în Viena, Budapesta, Paris, Skt. Petersburg și Istanbul.

Această piesă de artă decorativă nu mai este disponibilă.

Dacă doriți una similară, de același autor sau de alții, vă invităm să ne contactați. Vă putem pune la dispoziție un amplu portofoliu de alternative.