Ceas de buzunar din aur cu decorație din email, Robin à Paris

Home / Ceas de buzunar din aur cu decorație din email, Robin à Paris

 

Ceas de buzunar din aur cu decorație din email, Robin à Paris

Aur galben 18 K, email

4 cm. diametru, marca manufacturii și numerele de serie gravate pe capacul interior al mecanismului

Franța, începutul sec. XIX

Ceas de buzunar cu carcasa din aur galben de 18 K și cadran din email cu cifre romane. Capacul posterior este decorat somptuos, cu câmpul acoperit cu motive vegetale gravate fin, la fel ca și inelul de agățare din partea superioară, și o bogată decorație florală cu trandafiri gravați în aur, pe fond din email cobalt, înconjurați de volute și borduri din email bleu-ciel și alb, într-o compoziție simetrică pe două axe.

Piesă funcțională, care poate fi purtată, însă, și ca bijuterie, dată fiind valoarea ei decorativă spectaculoasă.

Robert Robin (1742-1799) a fost unul dintre cei mai inovatori și ambițioși orologieri ai secolului XVIII, ceasornicarul preferat al regelui Ludovic al XVI-lea și al Curții sale, calitate reflectată de titlurile sale de orologier oficial. Regina Marie Antoinette, mai ales, deținea în 1793 nu mai puțin de 23 de ceasuri lucrate de Robin. I-a avut asociați pe fiii săi, Jean-Joseph și Nicolas-Robert, care au dus mai departe activitatea atelierului parizian în primele trei decenii ale secolului al XIX-lea.

Piesă indisponibilă.
Dacă vă doriți una similară, vă rugăm să ne contactați. Vă putem oferi numeroase variante diferite ca stil, material și dimensiuni.