Birou plat stil Louis XV

Home / Birou plat stil Louis XV

 

Birou plat stil Louis XV

Lemn palisandru și alte esențe, intarsie, marchetărie, aplicații bronz doré.

75 cm. înălțime / 105 cm. lungime / 64 cm. lățime. Secolul al XIX-lea.

Birou plat din palisandru intarsiat, realizat în marchetărie combinată, de tip mozaic (cu motive geometrice hexagonale trompe l’œil) și cu motive florale, cu aplicații de colț, baghetă și saboți de bronz doré, picioare cabriole și un sertar în friză. Linia elegantă a piesei este dată de blatul serpentinat, de picioarele cabriole și de aplicațiile de bronz doré de pe colțuri, picioare și din centrul frizelor, ale căror volute fin cizelate încadrează mascheroni, amintind de identitatea Rococo a stilului Louis XV. Aspectul stilistic și calitatea marchetăriei situează biroul în Franța primei jumătăți a secolului al XIX-lea, când stilul Louis XV încă predomina în artele decorative.

Biroul plat (fr. „bureau plat”) apare ca tip de mobilier în Franța, spre finalul domniei lui Ludovic al XIV-lea, devenind din ce în ce mai popular pe parcursul următoarelor două veacuri. Derivat din masa de scris și dotat cu unul, trei sau chiar mai multe sertare pentru păstrarea materialelor destinate scrisului, biroul plat a cunoscut o veritabilă perioadă de glorie sub domnia lui Ludovic al XV-lea. Piesă de mobilier impunătoare, regăsită în bibliotecile și spațiile de lucru ale oamenilor de afaceri din secolele XVIII-XX, el este în general, la început, o piesă asociată acestor activități specific masculine, fiind mai rar utilizat de femei. O excepție notabilă este regina Marie Antoinette, care folosea un astfel de birou.

Piesă indisponibilă.

Dacă doriți o piesă de mobilier similară, vă invităm să ne contactați. Vă putem oferi numeroase variante, din stiluri și de dimensiuni diferite.